Εορτές εξόδου 2019 – Γαλατάς
Ευηνοχώρι - Γιορτές Εξόδου – 2019 (193η Επέτειος)
Κορυφώθηκαν οι Εορτές Εξόδου στην Ι. Π Μεσολογγίου παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας
Εγκαίνια του εκλογικού κέντρου Λύρου Κώστα στην Ι.Π Μεσολογγίου
«Εξόδου προσευχές» στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος
Ημέρα μνήμης του Αρχηγού της Φρουράς των Μεσολογγιτών Αθανασίου Ραζή-Κότσικα
Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αγρινίου κ. Γ. Πέτρου στο Γυμνάσιο Ευηνοχωρίου
Γυμνάσιο Ευηνοχωρίου: Παρουσίαση μυθιστορήματος
Εκαίνια εκλογικού κέντρου - Νίκος Καραπάνος: “Ο Δήμος Ι. Π Μεσολογγίου επιβάλλεται να είναι στην κορυφή”
Υποδοχή της Καρδιάς του Αλέξανδρου Υψηλάντη στην Ι.Π Μεσολογγίου
Γιώργος Καραπαπάς
Ελπίδα Δρόσου
Κάτια Παντελή-Ντούνη
Διονύσης Φούντας

Καλοκαίρι στο Χωριό μας

kalokairi6Η πρώτη Σεπτέμβρη σηματοδοτεί και ημερολογιακά την λήξη του καλοκαιριού και την έναρξη του φθινοπώρου.

Το χωριό μας επανέρχεται στους κανονικούς ρυθμούς αφού αυτή την εβδομάδα τελειώνουν οι διακοπές  και οι συγχωριανοί μας επιστρέφουν στα μεγάλα αστικά κέντρα και στις δουλειές τους.

Ήδη από την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου με κορύφωση την εβδομάδα της γιορτής της Παναγίας (Δεκαπενταύγουστος) δεκάδες οικογένειες προτίμησαν το χωριό μας για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Αντάμωσαν με τα συγγενικά τους πρόσωπα περνώντας όμορφες οικογενειακές  στιγμές, απόλαυσαν το μπάνιο τους στις παραλές του Κρυονερίου και της Μπούκας και φυσικά στα μαγαζιά του χωριού μας είδαν φίλους και γνωστούς από τα παλιά.

kalokairiΠίνοντας ένα καφέ η κουβέντα άρχιζε και οι παρέες μεγάλωναν και σαν έρχονταν  η ώρα να γίνει η «αλλαγή» για ουζάκι, τσίπουρο, ποτά, και μπύρα όλοι είχαν κάτι να θυμηθούν από το παρελθόν, ιστορίες  παιδικές,   πλάκες και παθήματα,  στιγμές ευχάριστες, όμορφες και χαλαρές που ανέβαζαν την διάθεση.

Τα βράδια οι συζητήσεις ήταν πιο «φιλοσοφημένες» πολιτική κατάσταση, οικονομική κρίση, ποδόσφαιρο με την απαραίτητη ένταση και την φόρτιση της στιγμής. Αλλά αυτό είναι διακοπές, ο μπαξές να έχει απ΄όλα.

Πολλοί ήταν τυχεροί γιατί στο διάστημα των διακοπών τους βρέθηκαν πάνω σε εκδηλώσεις που έγιναν στο χωριό μας από τους συλλόγους ή τους φορείς.

Το πανηγύρι του Αη Γιάννη, βραδιά παραδοσιακών χορών, απονομή αριστείων στους μαθητές, λαϊκή βραδιά, γιορτή πίττας, θεατρικές βραδιές με σάτιρα και θέατρο σκιών, εκδηλώσεις που έτυχαν καθολικής αποδοχής από όλους.

kalokairi1Για τα παιδιά όλων των ηλικιών από νωρίς άρχιζαν το παιγνίδι σε όλες τις παιδικές χαρές, τις γειτονιές και πλατείες των συνοικισμών και ιδιαίτερα χρόνια τώρα το ραντεβού για συναντήσεις και παιγνίδι στην πλατεία Οδυσσέας Ελύτης (Σταθμός).

Το γεωγραφικό της πλεονέκτημα να ισαπέχει από τους δύο άλλους μεγάλους συνοικισμούς του χωριού μας σε συνδυασμό με την παιδική χαρά που υπάρχει σ΄αυτήν την έχει καταστήσει σημείο αναφοράς για τα παιδιά.

Από νωρίς το απόγευμα μητέρες και γιαγιάδες με τα παιδιά τα εγγόνια και τα ανίψια τους έφταναν στην παιδική χαρά για το καθημερινό παιγνίδι στις κούνιες, καλάθι, στον γύρο, στην τσουλήθρα, και την τραμπάλα.

kalokairi2Σαν ερχόταν το σούρουπο έφθαναν τα μεγαλύτερα που διοργάνωναν στην πλατεία τα δικά τους βόλεϊ, αμπάριζα, ποδόσφαιρο, κρυφτό και βόλτα με τα ποδήλατα.

Ακόμα πιο αργότερα ήταν η σειρά των εφήβων που μαζεύονταν παρέες - παρέες στα παγκάκια για τα δικά τους ενδιαφέροντα ή για να κανονίσουν την νυχτερινή τους εξόρμηση για διασκέδαση στα κλαμπ του Μεσολογγίου ή στο κρυονέρι.

Ένα γεμάτο καλοκαίρι και το φετινό και η ιστοσελίδα μας στέλνει πολλές ευχές σε όλους για καλό χειμώνα και γρήγορα να ανταμώσουμε ξανά.

kalokairi4Ιδιαίτερα στα παιδιά που με γέλιο και τα παιγνίδια τους έδωσαν ζωή στο χωριό μας , ευχές για καλή σχολική χρονιά με υγεία και ραντεβού, στην πρώτη ευκαιρία στο ΕΥΗΝΟΧΩΡΙ ΜΑΣ...

 

 

 

 

 

 

                                   kalokairi3  kalokairi5   

 

 

 

 

 

 

 

Γιώργος Καραπαπάς
Ελπίδα Δρόσου
Κάτια Παντελή-Ντούνη
Διονύσης Φούντας