Η εκπαιδευτική κοινότητα Ευηνοχώρι-παρουσίαση

sxoleia all 2017 00Σε ιδιαίτερα ικανοποιητικό επίπεδο όσο αφορά την στελέχωση αλλά και τις κτιριακές υποδομές βρίσκονται τα σχολεία όλων των βαθμίδων του χωριού μας και αυτή την εκπαιδευτική χρονιά.

Ασφαλώς και υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και ενδυνάμωσης των σχολικών μονάδων ώστε τα παιδιά μας να έχουν όλες τις προυποθέσεις για σωστή φοίτηση και διαμονή.

Στο παιδικό σταθμό είναι εγγεγραμμένα 23 παιδιά και στα πρώτα βήματα της προσχολικής ηλικίας τους καθοδηγούνται από τν βρεφονηπιαγωγό κ. Άνθη Θεοδώρα.

Στο νηπιαγωγείο έχουν εγγραφεί 22 παιδιά και την φοίτησή τους έχει αναλάβει η νηπιαγωγός κ. Δούρου Κωνσταντίνα.

Στο δημοτικό σχολείο που είναι επταθέσιο φοιτούν 111 παιδιά, σε αυτό υπηρετούν 15 δάσκαλοι και νέος διευθυντής είναι ο κ. Αραχωβίτης Παύλος. Εκκρεμότητα υπάρχει με την τοποθέτηση εκπαιδευτικού για την δεύτερη ξένη γλώσσα (γερμανική ή γαλλικά) που αναμένεται να λυθεί άμμεσα. Επίσης το επόμενο διάστημα θα ετοιμαστεί ειδική αίθουσα πληροφορικής αφού ήδη έχει γίνει δωρεά εξοπλισμού από συγχωριανό μας.

Στο γυμνάσιο φοιτούν 117 παιδιά και υπηρετούν 18 καθηγητές ενώ διευθυντής παραμένει ο κ. Κονδραλής Σπύρος. Τις επόμενες ημέρες θα έρθει φιλόλογος που θα επιφορτιστεί με την μέριμνα – φοίτηση των παιδιών από το τμήμα ένταξης.

Στο λύκειο φοιτούν 94 παιδιά , νέος διευθυντής είναι ο κ. Σταμάτης Νικόλαος, σε αυτό υπηρετούν 16 καθηγητές και είναι πλήρως στελεχωμένο από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Αξίζει να σημειωθεί η πάρα πολύ καλή συνεργασία που έχουν οι διευθυντές γυμνασίου και λυκείου με τον προιστάμενο β΄θμιας εκπαίδευσης κ. Καζαντζή Χρήστο που έχει φοιτήσει στο λύκειο ως μαθητής και έχει υπηρετήσει ως καθηγητής και λυκειάρχης.

Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά και καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς…

Επιμέλεια κειμένου : Σπύρος Ζαρκάδας.